سوال درباره روش شستشوی مرغداری

صفحه نخست انجمن ها انجمن طیور سوال درباره روش شستشوی مرغداری

در حال نمایش 6 نوشته (از کل 6)
  • نویسنده
    نوشته ها
  • #13563
    montazeri86
    مشارکت کننده

    سلام وقت بخیر، چگونه مرغداریمون رو قبل از ورود جوجه شستشوی کامل و ایزوله کنیم؟

    #13570
    hamidMr
    مشارکت کننده

    درود . روزتون خوش .
    الف : شستشو و ضدعفونی کردن سالن های مرغداری
    مرحله 1-تخلیه کود حاصل و حمل و نقل آن با توجه به دستورالعمل (بخشنامه شماره 29771-9/7/ 74 ) سازمان دامپزشکی کشور باید انجام پذیرد .
    مرحله 2-پاکسازی سالن ها در محوطه مرغداری از بقایای کود و پر و لاشه و سایر بقایای آلودکننده از دور قبل صورت پذیرد .
    مرحله 3-کلیه تجهیزات و لوازم از قبیل دانخوری ، آبخوری و غیره …… از سالن ها خارج و جهت شستشو و ضدعفونی به محوطه خارج از سالن منتقل شود .
    مرحله 4-با استفاده از آب گرم (با فشار قوی ) کلیه قسمتهای سالن ها از قبیل کف – سطوح داخلی و خارجی دیوارهای سالن – پشت بام و سایر تاسیسات (کارخانه تهیه دان – انبار ها – دفتر کار – اتاق نگهبانی و …….) در مرغداری از کود – پر – و گرد و خاک کاملا پاکیزه شود .
    مرحله 5-شستشوی بعدی با استفاده از دیتر جنت ها (صابون مایع – محلول های پاک کننده و …….) انجام گیرد و سپس با آب گرم و فشار مناسب کلیه قسمتها پاکیزه شود .
    مرحله 6-تعمیر و مرمت هر گونه منفذ و برطرف کردن خرابی های موجود در سطح سالن ها و سایر تاسیسات رفع پارگی های توری پنجره ها در این مرحله الزامیست .
    مرحله 7-شعله دادن مف و دیوارهای سالن از داخل و خارج تا ارتفاع 5/1متر .
    مرحله 8-ضدعفونی کلیه سطوح (کف – سقف – دیوارها – پشت بام ) با توجه به پیشنهادات مندرج در جداول شماره 1 و 2 .
    مرحله 9-نظافت و ضدعفونی سیستم تهویه و سیستم های برق با توجه به بند 7.
    مرحله 10–لایروبی و شستشو و ضدعفونی سیستم فاضلاب با توجه به بند 7 .
    مرحله 11-پس از پایان مرحله 9 کلیه درب ها و پنجره های سالن ها و ایر تاسیسات تا ضد عفونی نهایی پس از نصب لوازم و تجهیزات از ورود احتمالی موش و باید بسته شوند تا یا افراد غیر مسئول باید بسته نگهداشته شود .
    ب :شستشو و ضدعفونی لوازم و تجهیزات
    مرحله 1-کلیه لوازم و تجهیزات مرغداری از قبیل دانخوری و آبخوری و آنهایی که قابل شستشو می باشند به خارج از سالن ها منتقل شود و باید در مرحله اول در آب گرم غوطه ور گردند .
    مرحله 2-لوازم فوق را مجددا با آب گرم و برس شسته و سپس با ماده ضدعفونی کننده موثر که در جدول شماره 1 ذکر گردیده است به مدت دوساعت غوطه ور و ضد عفونی گردند و متعاقبا با آب تمیز آب کشیده شود .
    ج :پاکسازی و شستشو و ضد عفونی محوطه
    مرحله 1-سطوح آسفالته و بتونی محوطه مرغداری پس از شستشو سالن ها با آب فشار قوی باید کاملا تمیز شود .
    مرحله 2-کلیه سطوح مطرح شده در مرحله 1 و همچنین سطوح خاکی و ……. باید شعله داده شوند .
    مرحله 3-اسپری ماده ضد عفونی کننده با توجه به مواد ضدعفونی کننده موثر مندرج در جداول برروی سطوح اعم از آسفالت شده و بتونی و شنی و خاکی الزامیست .
    مرحله 4–آهک پاشی سطوح غیر قابل شستشو محوطه نرغداری پس از انتقال لوازم و تجهیزات مرغداری به داخل سالن ها با آب آهک تازه انجام پذیرد.
    مرحله 5–تامین محلول ضدعفونی در مدخل درب ورودی اداری و سالن ها پس از شستشو و ضد عفونی سالن ها الزامیست .
    د: شستشو و ضد عفونی شبکه آبرسانی
    1-کلیه شبکه آبرسانی محتوی آب آشامیدنی طیور تخلیه و لایروبی و شستشو و تمیز شود .
    2-مخازن و لوله ها با محل ضدعفونی کننده پر گردیده و پس از 24 ساعت محلول تخلیه و سپس سیستم با آب تمیز شستشو داده شود .
    ه :استفاده از فرمالین جهت ضد عفونی
    1-استفاده از لباس کار – ماسک و دستکش مناسب در زمان استفاده از فرمالین ضروری است .
    2-قبل از شروع استفاده از فرمالین باید کلیه پنجره ها و هواکش ها و کلیه نقاطی که امکان خروج گاز از آنها وجود دارد بسته شوند .
    3-پس از قرار دادن کلیه وسایل و تجهیزات و ملزومات مورد نیاز دوره پرورش در داخل سالن ها نسبت به توزیع بستر مناسب و سالم به نحوی که در مسیر رفت و آمد قرار نگرفته باشد اقدام و متعاقبا نسبت به گاز دادن اقدام شود .
    4-در صورتی که جهت ضدعفونی سالن ها از ترکیب پرمنگنات و فرمالین استفاده شود به میزان حداقل 10 گرم پرمنگنات و 20 سانتی متر مکعب فرمالین برای هر متر مکعب لازم می باشد . حداقل درجه حرارت سالن کمتر از 25 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 65 درصد باشد .
    بخار دادن (با غلتک 1×2)
    40 سی سی فرمالین +20 گرم پرمنگنات پتاسیم برای هر 8/2 متر مکعب روش

    #13571
    hamidMr
    مشارکت کننده

    دوست عزیز در همین راستا دیدن فیلم زیر هم خالی از لطف نیست .
    موفق باشید
    شستشوی سالن مرغداری با استفاده از فوم و کف

    • این پاسخ 3 years، 10 months پیش توسط hamidMr اصلاح شده است.
    #13574
    naji.zare
    مشارکت کننده

    سلام .
    پرندگانی که از گوشت آنها به عنوان مواد غذایی استفاده می شود نسبت به آلودگی ها بسیار حساس هستند. مرغ هم که از جمله مهمترین پرندگانی است که در چرخه غذایی انسان از آن استفاده استفاده می شود ، از این قاعده مستثنی نیست. محل نگهداری مرغ باید عاری از هرگونه آلودگی ، میکروب و باکتری باشد چرا که این عوامل به راحتی می توانند رشد و پرورش پرنده را با مشکل مواجه کرده و حتی باعث مرگ و میر آن ها در گله بشوند.

    اگر هم این عوامل باعث از بین رفتن گله نشوند ، این امکان وجود دارد که تخم های نطفه دار پرنده با مشکل مواجه شوند و نسل های بعدی را تحت تاثیر قرار دهند و یا حتی تا آلودگی و میکروب از طریق تخم و گوشت به انسان منتقل شود.

    به همین دلیل شستشو و ضدعفونی کردن مرغداری ها که محل اصلی پرورش و نگهداری مرغ های گوشتی و تخمگذار هستند از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. شما هم با این سوال مواجه شوید ؛ با این که با شستشوی سالن و محوطه مرغداری آلودگی تا حدودی از بین می‌رود چه لزومی دارد که محیط نگهداری مرغ در مرغداری ضدعفونی بشود؟
    ر پاسخ باید بگوییم که اگرچه این حرف درست است ولی عوامل بیماری زا به صورت کامل با شستشو حذف نمی شوند. به همین دلیل باید محیط نگهداری مرغ ها در مرغداری با استفاده از مواد مناسب به صورت کامل ضدعفونی شود تا عوامل بیماری زا به طور کامل حذف شوند.

    بسیاری از متخصصین و صاحبنظران بر این عقیده هستند که ضد عفونی کردن مرغداری را باید پس از شستشو انجام داد تا شرایط لازم برای تکثیر و رشد میکروب و عوامل بیماری ها فراهم نشود. به همین دلیل اکیداً توصیه می شود که ۲۴ ساعت پس از شستشو ، محوطه سالن و مرغداری با استفاده از مواد ضدعفونی کننده ضدعفونی بشوند تا مجالی برای رشد میکروب ها و باکتری ها در این مکان ها وجود نداشته باشد.

    ضدعفونی مرغداری را با چه موادی می توان انجام داد؟

    پس از این که محوطه سالن و مرغداری را شستشو کردید ، بهتر است بلافاصله با استفاده از پاک کننده هایی که حاوی کلر هستند مانند کولین کلراید یا بنزالکونیوم کلراید محوطه را ضدعفونی کنید. از دیگر مواد ضدعفونی کننده که در ضد عفونی دستگاه های جوجه کشی استفاده می شود ، مانند فرمالین هم می توانید استفاده کنید. فرمالین یک ضدعفونی کننده قدرتمند است که می تواند میکروب‌های و آلودگی ها را از بین ببرد. بنابراین توصیه می‌کنیم که از فرمالین

    محلول ۵۰ درصد هم برای ضدعفونی کردن مرغداری استفاده کنید.

    پس از ضدعفونی کردن داخل مرغداری ، نوبت به ضدعفونی کردن دیواره های داخلی و خارجی سالن می‌رسد. برای ضدعفونی کردن دیوارهای داخلی و خارجی سالن از آهک استفاده کنید. این کار را می توانید با استفاده از آهک پاشی انجام دهید. منتهی باید توجه کنید که برای آهک پاشی هر ۱۵۰ تا ۲۰۰ متر مربع باید هر ۲۵ کیلوگرم آهک رو در ۵۰ تا ۷۵ لیتر آب حل کنید.

    اما چگونه باید دیوار های داخلی و خارجی سالن مرغداری را آهک پاشی کنید؟ پاسخ این است که نیازی به آهک پاشی کل دیواره های داخلی و خارجی نیست. کافیست تا ارتفاع یک تا یک و نیم متر دیواره ها را آهک پاشی کنید. اگر با محدودیت آهک مواجه نیستید ، می توانید محوطه خارجی را هم با استفاده از این ماده ضدعفونی کنید.

    پس از اینکه محوطه داخل را با استفاده از آب شستشو کرده و با فرمالین و یا آهک پاشی ضدعفونی کردید ، باید تراشه های چوب یا کاغذ را روی کف سالن قرار دهید. برای اینکار بهتر است از تراشه‌های استفاده کنید که ارتفاع حدود ۵ سانتی متر داشته و به شکل پفکی باشند.

    تراشه ها را بر روی بستر پخش کنید. پس از این کارها نوبت به نصب تجهیزات مورد نیاز برای پرورش مرغ ها از جمله دانخوری و آبخوری ها در داخل سالن می رسد. اما قبل از این کار نباید شستشو ضدعفونی آبخوری و دانخوری رو در خارج از سالن فراموش کرده باشید.

    پس از این که تجهیزات را نصب کردید ، داخل سالن را به صورت کامل ببندید. مخصوصا درب و پنجره‌ها را بررسی کنید که بسته شده باشند تا از ورود حشرات و حیوانات موذی مانند موش به داخل سالن جلوگیری شود.

    ضد عفونی داخل سالن را باید دو روز قبل از وارد کردن جوجه ها به سالن های مرغداری دوباره انجام دهید. باید برای این کار از گاز فرمالین استفاده کنید که ضدعفونی کردن نهایی معروف است. برای انجام ضدعفونی نهایی باید تمامی ورودی های هوا از جمله درب و پنجره و منافذ را ببندید و با استفاده از گاز فرمالین که با ترکیب پرمنگنات و فرمالدئید به دست می‌آید ، محیط داخل مرغداری و سالن را ضدعفونی کنید.

    #13613
    montazeri86
    مشارکت کننده

    ممنون از توضیحات کامل دوستان .
    خیلی مفید و کامل بود .

    #14075
    roghani.ahmad
    مشارکت کننده

    توضیحات دوستان بسیار جامع بود نظری ندارم استفاده هم کردم

در حال نمایش 6 نوشته (از کل 6)
  • شما برای پاسخ به این جستار باید وارد تارنما شوید.