drsafavi

پاسخ های ارسال شده در انجمن

در حال نمایش 3 نوشته (از کل 3)
  • نویسنده
    نوشته ها
  • در پاسخ به: همه ی سوالات و مشکلات درباره گاو #13527
    drsafavi
    مشارکت کننده

    نکات مهم در پرواربندی گاو و گوسفند
    با وجود سود کلانی که در پرورش دام وجود دارد باید یک سری نکات مهم در پرواربندی گاو و گوسفند را رعایت کنید. در پرواربندی گاو و گوسفند علاوه بر اینکه باید به تغذیه دام توجه کنید باید به واکسن، بهداشت جایگاه دام و… توجه کنید و مهمترین مورد خرید گوسفند از مراکز معتبر است.
    نکات مهم در پرواربندی گاو و گوسفند
    خرید دام از مراکز معتبر
    مراکز معتبر فروش دام با داشتن مهر تایید از وزارت بهداشت و داشتن دامپزشکان معتبر به شما دام های سالم را تحویل می دهند.

    تایید سلامت دام توسط دامپزشک
    قبل از پرواربندی باید تمامی دامها توسط دامپزشک چک شود تا دام های سالم و بیمار از هم جدا شوند.

    تجویز قرص یا داروی ضد انگل دام
    یکسری انگل های دام چون کپلک، تنیای روده و انگل قزل قروت وجود دارد که باعث کم اشتهایی و حتی مرگ دام می شود. از این رو باید قبل از پرواربندی به مدت یک هفته قرص و شربت ضد انگل به دام ها تجویز شود.

    موارد رعایت شده هنگام مبتلا شدن گوسفندان به انگل ها و بیماریهای مختلف
    تمیز کردن آبشخوار و محل غذا خوردن آنها
    جلوگیری از نگه داشتن تعداد زیادی از گوسفندان
    خوراندن داروهای ضد انگل دو هفته قبل از بردن گوسفندان به مرتع
    پس از چرا به حیوانات داروی ضد انگل بدهید.
    ایجاد فضایی برای تحرک گوسفندان
    جلوگیری از واکسیناسیون کردن گوسفندان آبستن در ماه دوم و سوم
    ضدعفونی کردن جایگاه دام
    با ضدعفونی کردن محل جایگاه دام می توانید از بروز بیماری دام جلوگیری کنید. ضدعفونی جایگاه به روش های زیر صورت می گیرد.

    ضدعفونی کردن جایگاه به روش شعله افکنی
    ضدعفونی کردن جایگاه به روش محلول پاشی

    در پاسخ به: همه ی سوالات و مشکلات درباره گاو #13526
    drsafavi
    مشارکت کننده

    پرورش گاو و مهم ترین نکاتی که اطلاع از آنها الزامی است

    بیماری گاو
    درجه حرارت طبیعی بدن یک گاو در صحت و سلامت در حدود 39الی38 درجه سانتی‌گراد است و تنها درحالت مریضی درجه حرارت بدنش صعود می‌کند در این هنگام ما میبایست گاو بیمار را از گله جدا نموده و جهت مداوای آن اقدام نماییم.

    مشخصات عمومی که نشان دهنده بیماری گاو می باشد عبارتست:
    خشک بودن پوزه گاو
    پوست خشک وخشن
    عدم انعکاس نسبت به صداها
    نوع ژنتیک و اصلاح نژاد دامی
    بهره مندی و پیروزی در اجرای برنامه ژنتیکی و همچنین اصلاح نمودن نژاد دام مشروط بر داشتن اطلاعات کافی و درست مرتبط به هر راس از دام می‌ گردد بنابراین قاعده بازشناخت ماهیتی گاو می شود یکی از اصلی ترین دست اندرکاران شالوده به بیانی دیگر ژنتیک واصلاح نژاد باشد همچنین بازشناخت ماهیت دام‌ها یک گزینه از واجبات مدیریت روزمره در گله می باشد و تفکیک ماهیت در مسائلی اعم از:

    رکوردگیری گاوها
    ثبت کردن نتایج
    تشخیص دادن فحلی
    شیردوشی ها
    تغذیه و برنامه‌های بهداشتی و..

    گاو

    بهداشت دامی در پرورش گاو
    از نشانه های یک دامپرور حاذق این می باشد که به نظافت پستان‌ها وشیر به دست آمده از آن دقت لازم را نماید و همچنین به خوبی از تفاوت پستان‌های متورم از پستان‌های سالم آگاه باشد به نحوی‌که پیش از آنکه پستان‌ها از فعالیت بیفتند آن هارا مداوا نماید از کارهای دیگری که باید یک گاودار به آن توجه نماید گندزدایی کردن منسجم جایگاه سکونت گاوها و تاسیس حوضچه‌هایی جهت ضدعفونی پیش درب ورودی هر کدام از حیوانات و تمامی ورودی‌های یگر تاسیسات گاوداری گاودار بااین کار می تواند تاقسمتی از سرایت پاره ای از آلودگی‌ها جلوگیری بعمل اورد، از خصوصیات دیگر یک دامپرور ماهر گرفتن آزمایشات تست توبرکولین (سل) وتست بروسلوز (بچه‌اندازی مسری) گاوهای خود می باشد به این دلیل که این دوبیماری همانند موریانه ای اساس و قاعده ی گاوداری را دچار دگرگونی می‌سازد.

    تغذیه در پرورش گاو
    اصلی ترین بخش در پرورش گاو رساندن خوراک مناسب به دام می باشد. ( 70% هزینه‌های دامپروری مرتبط با این بخش می باشد.) در آخر موفقیت و یا شکست در امر دامپروری به زکاوت و نوع برنامه‌ریزی وباریک بینی در این قسمت باز می گردد، بنابراین هرگونه دامی در هر وهله از نموی فیزیولوژیکی خود نیازمندی‌های غذایی ویژه مختص به خویش را دارا می باشد. بعنوان مثال جیره های مهمی از قبیل:

    جیره‌هایی برای نگهداری
    جیره‌های زمان تولید (شیردهی)
    جیره مختص به آبستنی
    جیره مختص به زمان خشکی گاو
    برای یک گاوشیری نسبت علوفه آن به کنسانتره 60به 40 می باشد به عبارتی 60% علوفه و40% کنسانتره. منتها برای گاو پرواری و یا یک گوشتی این نسبت بالعکس و به صورت 40به 60می باشد به عبارتی 40% علوفه و60% کنسانتره. لذا با اگاهی از این مطلب میتوانیم به نتیجه درستی نایل شویم.

    افزایش تولیدات دامی درون یک گله به دو صورت اجرا شدنی می باشد:
    ازدیاد مقیاس واحد های دامی درون گله ها به بیانی دیگر توسعه ظرفیت های دامی
    که این نوع از کار نیاز به سرمایه‌گذاری های افزون تر جهت تاسیسات، ابتیاع ابزار کار و ماخذ خوراکی زیاد تری می‌باشد بنابراین با تدقیق به نقصان زمین جهت کاشت علوفه و چشم و هم چشمی دام با انسان درباره فراورده های غله‌ای، در نتیجه ازدیاد تعدید دام در گله غیر منطقی به نظر می رسد

    استکثار توالد در مقابل هر راس دام به عبارتی افزایش عملکرد تولیدات دام
    این روش مستلزم سه گونه از عوامل حائز اهمیت میباشد این عوامل عبارتست از:

    بهداشت دامی
    تغذیه دامی
    سازه های ژنتیکی وبر طرف نمودن نژاد دام

    در پاسخ به: همه ی سوالات و مشکلات درباره گاو #13508
    drsafavi
    مشارکت کننده

    گام اول :
    مهمترین نکاتی که گاودار باید بداند

    گاو از جمله نشخوارکنندگان چهارمعده‌ای بوده و نشخوار جزو خصوصیات طبیعی این حیوان است لذا درصورتی که حیوان با اشتها غذای خود را نخورد، باید نسبت به بیماری او مشکوک گردید ودرجه حرارت طبیعی گاو سالم در حدود 39-38 درجه سانتی‌گراد می‌باشد و فقط درحالت کسالت است که درجه حرارت صعود می‌نماید در این موقع باید گاو بیمار را از گله جدا کرد ودر صدد درمان آن برآیید.
    علائم عمومی بیماری عبارتند: از خشک بودن پوزه – پوست خشک وسخت – عدم انعکاس نسبت به صداها، می‌باشد.

    بهداشت دام

    یک دامپرور مجرب باید به نظافت و پاکیزگی پستان‌ها وشیر حاصله توجه کافی نماید و نیز پستان‌های متورم را از پستان‌های سالم به خوبی تشخیص دهد، بطوری‌که قبل از آنکه پستان‌ها از کار بیفتد معالجه گردد، ضدعفونی کردن مرتب جایگاه گاوها و احداث حوضچه‌های ضدعفونی درجلوی درب ورودی حیوان وسایر ورودی‌های تاسیسات گاوداری تاحدودی می‌تواند از شیوع بعضی از آلودگی‌ها جلوگیری نماید، یک دامپرور موفق هرگز نباید از آزمایشات تست توبرکولین (سل) وتست بروسلوز (بچه‌اندازی مسری) گاوهای خود غافل بماند زیرا این دوبیماری مانند موریانه پایه واساس گاوداری را متزلزل می‌نماید.

    تغذیه دام

    خوراک دادن دام‌ها از مهم‌ترین فعالیت دامپروری است (بطوری‌که 70% هزینه‌های دامپروری مربوط به این بخش است) ودر نتیجه موفقیت وعدم موفقیت در کار دامپروری به درایت و برنامه‌ریزی ودقت دراین بخش برمی‌گردد، لذا هرنوع دامی با هر مرحله‌ای از رشد فیزیولوژیک، نیازمندی‌های غذایی ویژه خود را دارد. از جمله جیره‌های نگهداری، جیره‌های تولید (زمان شیردهی)، جیره آبستنی وجیره زمان خشکی گاو بصورت بالانس شده تنظیم نمود.

    برای گاوشیری نسبت علوفه به کنسانتره 60به 40 است (60% علوفه و40% کنسانتره) اما برای گاو پرواری یا گوشتی این نسبت برعکس است یعنی 40به 60بوده (40% علوفه و60% کنسانتره) پس، از دومطلب مشروحه بالا می‌توان نتیجه گرفت: افزایش تولیدات دامی در یک گله از دوطریق امکان‌پذیر است:

    1- افزایش تعداد واحد دامی در گله (گسترش ظرفیت دامی): که این روش نیازمند سرمایه‌گذاری بیشتر برای تاسیسات، خرید تجهیزات ومنابع خوراکی بیشتر می‌باشد لذا باتوجه به کمبود زمین برای کاشت علوفه و رقابت دام با انسان برسر محصولات غله‌ای، در نتیجه افزایش تعداد دام در گله منطقی به نظر نمی‌آید.

    2 – افزایش تولید به ازای هر راس دام (افزایش عملکرد تولیدات دام): این طریق مستلزم سه عامل مهم از جمله: 1- بهداشت دام 2- تغذیه دام 3- عوامل ژنتیکی واصلاح نژاد دام بوده که هرسه عامل به نوعی به مدیریت دامداری برمی‌گردد.

    ژنتیک و اصلاح نژاد دام

    موفقیت در برنامه ژنتیکی واصلاح نژادی منوط به داشتن اطلاعات بسیار دقیق مربوط به هر راس دام می‌باشد لذا سیستم تشخیص هویت گاو می‌تواند یکی از مهم‌ترین عوامل این زمینه (ژنتیک واصلاح نژاد) باشد ونیز تشخیص هویت دام‌ها یکی از ضروریات مدیریت روزانه در گله بوده وتشخیص هویت در رکوردگیری گاوها، ثبت نتاج، تشخیص فحلی، شیردوشی، تغذیه و برنامه‌های بهداشتی و… ضروری می‌باشد.

در حال نمایش 3 نوشته (از کل 3)